Kossuth-díjat kapnak a Saul fia alkotói?

KULTÚRA
2016 március 09., 10:25
comments 86

A Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a költségvetés "rendkívüli kormányzati intézkedések" cím alatt nyilvántartott fejezetéből 

57,2 millió forintot csoportosít át a kormány a Kossuth- és Széchenyi-díjak jutalmazásához. 

A szokásosan március 15-én adják át az elismeréseket, ami mellé az előző évi országos szintű nettó nominál átlagkereset hatszorosát, idén 11,7 millió forintot, kapja a díjazott. A díjak odaítéléséről hagyományosan már januárban dönt a jelölőbizottság, írja az Origo. A lap viszont emlékeztet arra, hogy ekkor még nem kapta meg a legjobb idegen nyelvű filmért járó Oscar-díjat a Saul fia. (Origo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.