4,8 milliárd forintot kaphat a Fiumei úti sírkert

politika
2016 március 10., 19:36
comments 165

Két év alatt összesen ennyi pénzhez juthat a központi költségvetés terhére a Fiumei úti sírkert a Nemzeti Sírkert és Nemzeti Emlékhely kialakításához és működtetéséhez – olvasható a Magyar Közlönyben.

A közlönyben megjelent kormányhatározat szerint idén 468 millió forint egyszeri, és 933 millió forint tartós jelleggel történő, míg jövőre 2,2 milliárd forint egyszeri, és 1,3 milliárd forint forrás tartós jelleggel történő biztosításáról döntöttek a sírkertnek.

A pénzt a Fiumei úti Nemzeti Sírkert és Nemzeti Emlékhely és a Salgótarjáni utcai lezárt zsidó temető üzemeltetési, vagyonkezelési feladatainak hatékony ellátása, valamint a működéshez szükséges infrastruktúra biztosítása, továbbá a közcélú zöldfelületek karbantartása, felújítása, gondozása, a balesetveszély elhárítása, illetve a temetőkről és a temetkezésről szóló törvény előírásainak betartása érdekében biztosítják. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt