4,8 milliárd forintot kaphat a Fiumei úti sírkert

politika
2016 március 10., 19:36
comments 165

Két év alatt összesen ennyi pénzhez juthat a központi költségvetés terhére a Fiumei úti sírkert a Nemzeti Sírkert és Nemzeti Emlékhely kialakításához és működtetéséhez – olvasható a Magyar Közlönyben.

A közlönyben megjelent kormányhatározat szerint idén 468 millió forint egyszeri, és 933 millió forint tartós jelleggel történő, míg jövőre 2,2 milliárd forint egyszeri, és 1,3 milliárd forint forrás tartós jelleggel történő biztosításáról döntöttek a sírkertnek.

A pénzt a Fiumei úti Nemzeti Sírkert és Nemzeti Emlékhely és a Salgótarjáni utcai lezárt zsidó temető üzemeltetési, vagyonkezelési feladatainak hatékony ellátása, valamint a működéshez szükséges infrastruktúra biztosítása, továbbá a közcélú zöldfelületek karbantartása, felújítása, gondozása, a balesetveszély elhárítása, illetve a temetőkről és a temetkezésről szóló törvény előírásainak betartása érdekében biztosítják. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.