Farkasok: Nem vagyunk a Jobbik magánhadserege

hadsereg
2016 március 10., 12:26
comments 184

Hosszú levélben cáfolja a Farkasok nevű paramilitáris kiképző alakulat alapítója a riposzt.hu cikkének azon állításait, miszerint ők a Jobbik magánhadserege lennének. A valóság ezzel szemben az, hogy ők a nemzeti radikális Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom ifjúsági kiképzői. Mondjuk az se sokkal megnyugtatóbb, de ez van.

Barcsa-Turner Gábor alapító levelét változtatás nélkül közöljük. 

A Farkasok videójának eredetije: a 2014-es nyári táborunkra toboroztunk (bár ahogy nézem akkora publicitást kapunk, hogy erre az évre nem készítünk új videót :)). A riposzt egyszerűen lementette, majd újra felmásolta (mert az eredeti dátum a konteóba nem illett volna bele). A Farkasok maga 2011-es alapítású.

A Riposzt szerint a lényeg, hogy mi vagyunk a Jobbik magánhadserege, fővezérünk Vona Gábor, és együttes képzést tartunk az Atilla Király Akadémiával, és még hazugságszűrővel is szűrünk, illetőleg sok fegyverünk van, ami mindegyike csak papíron legális... Bemutatják bizonyítékul például a belső kiadványunkat is, mint bizonyítékot, de ezt csak az internetről másolták ki. Aztán a számba adnak olyan gondolatokat is, amiket egy általam is csak most megismert airsoft oldalról másoltak. Legalja.

A tételes cáfolat:

A Farkasok nem a Jobbik "titkos" magánhadserege és semmi köze a (volt) Attila Király Akadémia intézményéhez, vagy éppen a pártpolitikához.
A cikkben valótlanul állítják, hogy dzsihadisták lennénk, és nem részesül senki sem szektaszerű agymosásban.

A Farkasoknak nincsen főpapja, sem főlovagja.

A Farkasok nem a Jobbik "kemény magja", a párthoz nincsen köze, nem a Jobbik hozta létre, hanem jómagam, mint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (bár szervezetileg attól is különálló) ifjúsági képzésének egyik formáját.

"...valódi fegyvereken gyakorlatoznak!" - Az Önök által is bemutatott videónk végén is olvasható, hogy nem gyakorlatozunk valódi fegyvereken.

A Farkasoknál nincsen hazugságszűrés.

"A kiképzés az Attila Király Szellemtudományi és Nemzetstratégiai Akadémiára és a Farkasok nevű rohamosztagra épül." Teljesen aljas összemosni a két intézményt, tekintve, hogy nincs egymáshoz közük.

A Farkasoknak semmilyen képzést nem tartott sem Baranyi Tibor Imre, sem Vona Gábor - mégha én jómagam személyes jóviszonyt is ápolok velük.

Az akadémia hallgatói NEM a Farkasok nevű katonai alakulat kiválasztott tagjai voltak. Mind a két szervezetnek megvolt/megvan a maga létszáma. Az akadémia egy posztgraduális tanintézmény volt, míg a Farkasok egy airsoft-sporteszközökkel gyakorlatozó ifjúsági szervezet. Az együttes tagság tudomásom szerint soha nem volt sem feltétel, sem kizáró ok.

A Farkasok 2011-től létezik, nem "tavaly ősz" óta, így az egész érvelésük hazugságra épül, miszerint az akadémia megszűnése után kapcsolt volna teljes gőzre a Farkasok kiképzése. (lásd: https://hu.wikipedia.org/wiki/Barcsa-Turner_G%C3%A1bor)

A fentiekből következik, hogy ez a bekezdés egy beteges fantázia szüleménye: "Ma már kizárólag a Farkasok soraiból kerülhetnek ki a hallgatók. Akik a látszólagos megszűnés ellenére megfelelő kóddal, fedőnévvel továbbra is bármikor beléphetnek a „fedett” akadémia honlapjára, hozzájuthatnak a szükséges információkhoz, tananyaghoz, órarendhez, kiképzési tervhez."

A Farkasok állománya egységes, semmi sem osztja meg, még a kitalált mesék sem.

A Farkasoknak semmi köze a pártpolitikához, sehol sem hirdettük meg, írtuk le, hogy: "hogy jobbikos szellemiséget vigyenek be a modern harcászatba." El kell olvasni az interneten megtalálható interjúkat velem, amikben bővebben kifejtem a Farkasok célját, amik szöges ellentétei az Önök által vizionáltakhoz.

"Valamiért gondosan ügyelnek arra, hogy csak a magyar honvédségnél rendszeresített fegyvereken gyakorlatozzanak. " A videón is látszik, hogy mindenféle airsoft-replika megtalálható, hiszen sportról van szó, és mindenki eldöntheti, hogy milyen replika-fegyverrel szeretne résztvenni az általunk szervezett játékokon, illetve képzéseken.

"Fegyvereik valódiak, de legalábbis a papírforma szerint hatástalanítottak." Súlyos rágalmazás és hazugság, mert azt sugallja, hogy éles lőfegyvereket rejtegetünk a hatóságok elől. 2011 óta működünk, és soha semmilyen eljárás nem indult ellenünk a hatóságok részéről, ami annak köszönhető, hogy a törvények maximális betartásával működünk.

A taktikai harcászatra vonatkozó idézetüket egy sima airsoftos honlapról másolták, majd a szövegkörnyezetet úgy alakították ki aljas módon, mintha hozzám lenne köze: „Mindig a tűzpárunkkal együtt, összehangolva mozgunk, folyamatosan figyelve a másikat. Épületbe, helyiségbe sohasem megyünk be egyedül, ha kötelékben vagyunk! A tüzelési szektorokat mindig felosztjuk egymást fedezve.” Innen való:http://airsoftujonc.hu/index.php?title=GeriTaktika (számunkra is ismeretlen honlap, csak a szövegre rákeresve kiadta.)

"Folyamatosak a bizalmi tesztek, hazugságvizsgálatok is. " - Mint írtuk már, teljes hazugság.

"Lényegében szektaként működnek, ahol a kiválasztottaknak akár a halállal is szembe kell nézniük. Mintha csak egy dzsihadista kézikönyvet olvasnánk!" A halállal való szembenézés nem egy "dzsihadista", szélsőséges, netán szektás szempont, hanem minden vallás alapja, minden vallás a halálra és az azutáni lehetőségekre készít fel.

Az Önök által idézett (Lét)rendfokozatok c. tanulmányom (és nem tananyag) eredetileg valóban a Farkasok belső kiadványában jelent meg, de ez a belső kiadvány olyannyira nem titkos, hogy egyes részei az interneten is fellelhetőek, ahonnan Önök is másolták:
http://betyarsereg.hu/az-uj-harcos-generacio-tollabol-barcsa-turner-gabor-letrendfokozatok-i/

"A rohamosztagosok, lényegében a Jobbik titkos párthadseregeként felkészülnek akár egy polgárháborús helyzetre, akár egy hatalomátvételre is" - írják. Nem vagyunk a Jobbik "titkos párthadserege", és a felkészülésünk középontjában a fiatalok képzése és egyfajta harcművészeti tudás átadása áll.

Köszönettel:
Barcsa-Turner Gábor
HVIM, Farkasok

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.