Még 4,3 milliárd forintot költ el a kormány a Lakitelek Népfőiskolára

politika
2016 március 10., 18:45
comments 264

A kormány a Lakitelek Népfőiskola beruházására a 2016-os költségvetésből elrendelte

400 millió forint egyszeri átcsoportosítását.

A határidő: 2017. március 31.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek a jövő évi központi költségvetés tervezésekor biztosítania kell a Lakitelek Népfőiskola beruházására 2017-ben szükséges

3877 millió forint forrást.

Sőt, Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter a Lakitelek Népfőiskola beruházásával összefüggő feladatok megvalósítására a fent említett 3877 millió forint erejéig a költségvetési éven túli év kiadási előirányzata terhére kötelezettséget vállalhat, hogy a Lakitelek Népfőiskola beruházás befejezéséhez szükséges közbeszerzést idén mielőbb kiírják.

A Magyar Közlönyben Orbán Viktor aláírásával megjelent kormányhatározat szerint Varga Mihálynak erről máricus 31-ig kell jelentést írnia a kormánynak.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke (balra) és Bíró András Zsolt, a rendezvény szervezője a Kurultáj magyar törzsi gyűlés megnyitóján, Bugacpusztán 2014. augusztus 9-én (Fotó: Ujvári Sándor / MTI)

Egy januári hír szerint Lezsák Sándor legkedvesebb, minden évben rengeteg állami pénzzel kitömött népfőiskola mellett egyébként Hungarikum Hotel is épülhet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt