Még 4,3 milliárd forintot költ el a kormány a Lakitelek Népfőiskolára

politika
2016 március 10., 18:45
comments 264

A kormány a Lakitelek Népfőiskola beruházására a 2016-os költségvetésből elrendelte

400 millió forint egyszeri átcsoportosítását.

A határidő: 2017. március 31.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek a jövő évi központi költségvetés tervezésekor biztosítania kell a Lakitelek Népfőiskola beruházására 2017-ben szükséges

3877 millió forint forrást.

Sőt, Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter a Lakitelek Népfőiskola beruházásával összefüggő feladatok megvalósítására a fent említett 3877 millió forint erejéig a költségvetési éven túli év kiadási előirányzata terhére kötelezettséget vállalhat, hogy a Lakitelek Népfőiskola beruházás befejezéséhez szükséges közbeszerzést idén mielőbb kiírják.

A Magyar Közlönyben Orbán Viktor aláírásával megjelent kormányhatározat szerint Varga Mihálynak erről máricus 31-ig kell jelentést írnia a kormánynak.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke (balra) és Bíró András Zsolt, a rendezvény szervezője a Kurultáj magyar törzsi gyűlés megnyitóján, Bugacpusztán 2014. augusztus 9-én (Fotó: Ujvári Sándor / MTI)
photo_camera Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke (balra) és Bíró András Zsolt, a rendezvény szervezője a Kurultáj magyar törzsi gyűlés megnyitóján, Bugacpusztán 2014. augusztus 9-én (Fotó: Ujvári Sándor / MTI)

Egy januári hír szerint Lezsák Sándor legkedvesebb, minden évben rengeteg állami pénzzel kitömött népfőiskola mellett egyébként Hungarikum Hotel is épülhet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.