Ééééés újabb hatalmas földbirtokot szerzett Mészáros Lőrinc, ezúttal Herceghalmon

2016 március 11., péntek 9:02
227

Összesen 3960 hektár bérelt állami földterülethez jutott Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester azzal, hogy megszerezte a korábbi Herceghalmi Kísérleti Gazdaság (HKG) Zrt. jogutódjaként működő herceghalmi Agrosystem Zrt.-t – írja az agrárszektor.hu. Ezt az apró gyarapodást az Átlátszó már korábban észrevette

A céget Kenyeres Sándortól vásárolta a milliárdos gázszerelő a Talentis Group Zrt. részeként. Ez volt a cég egyébként, amelyik "magyar Szilícium-völgyet" akart a környéken összegründolni.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A korábbi állami HKG 2001-es privatizációjakor a vállalattal együtt a nemzeti földalap 50 éves haszonbérletbe adta az állami földeket, amelyek közül tavaly 1518 hektárt, az idén 812 hektárt írta ki nyilvános értékesítésekre. Hiába adják el azonban a földeket, azok egészen pontosan  2051 augusztus 31-ig továbbra is az Agrosystem használatában maradnak, így Mészáros Lőrinc zsírosodhat belőlük.

(Agrárszektor, Átlátszó)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt