Lebukott az óriáspatkány: pár óra alatt kiderült, hogy kamu volt a kép

érdekes adat
2016 március 11., 20:23
comments 129

Igen, délután nálunk is megjelent a rettenetes hír, hogy egy hatalmas patkánylényt találtak egy londoni játszótér mellett. A szerkesztőség tagjai pánnikal vegyes izgalommal küldték be a linket, 

most szerencsére kiderült, hogy megint csak egy fotós verte át a világot. 

Amilyen gyorsan végigsöpört a patkánypánik a világon, az internet szerencsére most ugyanúgy szállította az ésszerű magyarázatot is. 

Az eredeti fényképet Oliver O’Brien, az UCL adatkutatója is kielemezte, amiből kiderült, hogy a dög nem lehetett akkora, mint egy négyéves gyerek. Szerinte ehhez a patkányt tartó férfinak is legalább 3,5 méter magasnak kellene lennie. 

A Guardian egy plüss állattal és egy szelfibottal mutatta be, hogyan lehet valamit úgy lefényképezni, hogy sokkal nagyobbnak tűnjön, mint valójában.


Nem ez volt az első alkalom, hogy kamu óriáspatkánnyal akartak ráijeszteni a világra. 

A felesleges izgalmakért innen is bocs. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.