Justin Trudeau megszavaztatja, jajj, a szívünk odavan

külföld
2016 március 13., 18:00

A liberális, magát bárhol és bármikor szívesen feministának valló, szívdöglesztő kanadai miniszterelnök Justin Trudeau

... nemrég arról is beszélt Washingtonban, hogy több férfi feministára lenne szükség ahhoz, hogy több nő tölthessen be vezető pozíciót. Nemrég arról is beszélt, hogy a fiait is feministának neveli, és tény, hogy sokszínű kormányának felét női miniszterekből állította össze:



Nos, szóval Justin Trudeau mielőtt még Washingtonba utazott, hogy megmutassák, milyen is egy állami rongyrázó estély a szabad világban:

Erről van szó, hát van náluk coolabb két férfi? Nincsen.

Na tehát Trudeau a nemzetközi nőnap alkalmából kedden bejelentette, hogy a következő bankjegycserénél a királynő, és egy névtelen női vegyész alakja után elérkezettnek érzi az időt, hogy egy arra érdemes kanadai nő is felkerüljön az ország fizetőeszközére.

Itt jelenti be, nézzétek, itt is jól mutat:


link Forrás

Ennek érdekében úgy döntöttek, hogy a jegybank oldalán megszavaztatják, kit érjen az a tisztesség az 1991 előtt elhunyt, életük során valamilyen kiemelkedőt alkotó nők közül, hogy első kanadaiként szerepeljenek bankjegyen.


Trudeau eddig is nagy kedvencünk volt, ez a pandás kép különösen jól sikerült,


Today I had the pleasure to unveil the names of The Toronto Zoo's panda cubs! Say hello to Jia Panpan et Jia Yueyue!J’...

Közzétette: Justin Trudeau – 2016. március 7.

de azért ne felejtsük el, hogy akármekkora pojáca is, ezt a feminista dolgot bizony jól csinálja.

Erről jutott eszünkbe, hogy

Magyarországon 1951 óta nem szerepel női portré egyetlen bankjegyen sem.

Ő volt az utolsó nő magyar bankjegyen, ha a női princípiumot dicsőítő "Anya gyermekével"-t nem számítjuk, és soha, egyetlen magyar nő sem érdemelte még ki, hogy eképpen ismerjék el életművét. Akárcsak a női szobrok zöme, a pénzeken szereplő nők is humán dekorációk voltak csupán:


<br>


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.