Pocsolyában fürdetett csecsemő fényképe mutatja meg, milyenek az állapotok az EU határán

migráció
2016 március 13., 16:02
comments 149
photo_camera Iker Pastor / Anadolu Agency

Egy fénykép kezdett el virálissá válni egy nőről, aki egy pocsolyában fürdeti 20 napos csecsemőjét. A kép egy újabb bizonyítéka annak, mennyire embertelenek az állapotok az Európai Unió határán, Görögországban, az Idomeni menekülttáborban ahol 14 ezer ember zsúfolódott össze, miután Macedónia lezárta a határát. Az Orvosok Határok Nélkül civil egészségügyi szervezet adatai szerint a tábor lakóinak több mint 30 százaléka gyerek. 

photo_camera AFP / DANIEL MIHAILESCU

A múlt héten végig szakadt az eső a térségben, ez pedig tovább rontotta az amúgy is borzasztó életkörülményeket a határmenti táborban. 

Annak ellenére, hogy az EU tagállamai a héten gyakorlatilag lezárták a balkáni útvonalat, még mindig naponta ezrek érkeznek meg Görögországba. Becslések szerint jelenleg 42 ezer migráns ragadt az országban. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.