Kósa: Habony Árpád egy életveszély

politika
2016 március 14., 20:49
comments 372

„Habony egy rendkívül sajátságos fickó”

- mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője, egy pár nappal ezelőtt tartott rendezvényen. A beszélgetés ugyan nem volt sajtónyilvános, a 444-hez mégis eljutott egy rövid hanganyag, amin Kósa 7 percen át, több-kevesebb összefüggéssel magyarázza, miért nem alkalmazza hivatalosan sem a kormány, sem a Fidesz Habony Árptádot.

Kósa szerint a fő ok az, hogy a tanácsadó nem fegyelmezett.

A politikai tanácsadók amúgy általában nem fegyelmezettek, szóval nem csak Habonnyal van itt a gond - ez Kósa véleménye.

A frakcióvezetőtől persze mindenki abban a spanyol bárban üldögél, amelyikben akar. Kósa azt hozta fel példának, hogy azzal sem törődik senki, hogy Einstein mit csinált az általános és a speciális relativitáselmélet lejegyzése közötti időben. Habony tehát einsteini magasságokban lehet Kósa Lajos szemében.

Kósa a politikai bulvár előretöréséből vezette le azt, hogy miért nem kötnek szerződést Habonnyal: Habony nem fegyelmezett, ezért a leszerződtetése nem megszüntetné a problémákat, hanem további problémák forrása lenne.

„Habony egy életveszély”

- mondta a frakcióvezető, aki ezért nem is menne el Habonnyal két hétre kirándulni, hiszen nem egyezik az életvitelük.

Ezért inkább mindenkinek azt mondják, hogy Habony egy magánember, aki néha ad tanácsokat nekik is.

Kósa 7 perces indoklásában egyébként még egy rakás dologról szó esik a Rolling Stonestól a Mercedes kisbuszokon, Ron Werberen és a horgászáson át egészen a thrashmetal-együttesek basszusgitárosaiig, de Kósát ezért szeretjük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.