Bugár Béláék kisegítették Ficót és Slota korábbi pártját, már a minisztériumokat osztogatják

Smer-SNS-Siet-Most/Híd koalíció vezeti mostantól Szlovákiát, most már csak arról tárgyalnak, hogy ki melyik minisztériumot kapja – közölték a pártok.

Az SNS egy elég szélsőséges párt, korábban, egészen 2013-ig ezt vezette a magyarellenes Jan Slota, ezért elég fura, hogy dönthettek úgy a Most-Híd nevű szlovák-magyar vegyes párt vezetői, köztük Bugár Béla, hogy érdemes lesz egy ilyen koalícióba belemenni.

Sokan máris tiltakoznak, például néhány óra alatt 16 ezren csatlakoztak egy kezdeményezéshez, amiben a Siet tagjai kérik a pártjuk vezetését, hogy ne lépjenek be a koalícióba.

Különösen vicces, hogy hogyan reagáltak a szlovák pártok lájkolói a Facebookon. Az ábrán azt látni, hogy milyen emojikat kaptak a pártok a posztjaikra, amióta bejelentették, hogy koalícióra lépnek Ficoékkal. Mint látható, a Most-Hídnál és a Sietnél is a lájkolók 70 százaléka dobott dühös vagy sírós lájkot. 

(Parameter.sk / Denník N)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;