"Okos otthon" + bekapcsolva felejtett rádió = világvége

világvége
2016 március 15., 21:22
comments 105

Az NPR nevű amerikai rádió csinált egy műsort az egyik ismert "okos" eszközről, az Amazon Echoról. Ez az igen félelmetes tárgy folyamatosan hallgatja, hogy mi történik körülötte, adott kérdésekre választ is ad, és utasításokat is lehet adni vele a többi, háztartásunkban található okos eszköznek.

photo_camera

Csakhogy az NPR műsorát otthon, egy Amazon Echo társaságában hallgatók közül sokan arról számoltak be, hogy az eszköz

teljesen megőrült

attól, hogy – a rádión keresztül – mindenféle hangparancsokat játszottak be. Volt, akinél elállította a termosztátot, másnál pedig elindította külön a rádió hírösszefoglalóját – miközben ment a rádióműsor.

Szóval óvatosan hallgassák a rádiót, nézzék a tévét, beszélgessenek telefonon, vagy egyáltalán, adjanak ki bármilyen hangot, ha okoseszközök bújnak meg a lakásban.

(Qz, NPR)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.