Szétfütyülték Orbán beszédét

ünnep
2016 március 15., 09:28
comments 608

Miközben Orbán Viktor a Nemzeti Múzeum előtt beszélt, a tévében is hallható, hogy a háttérben az ellentüntetők hangosan fütyülnek és skandálnak.

photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 168. évfordulóján rendezett állami ünnepségen Budapesten, a Múzeumkertben (Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Ács Dániel riporter a helyszínen azt tapasztalta, hogy a beszéd közben újra fellángolt a balhé a két tábor között. Néhány kormánypárti tüntető széttépte pár ellentüntető transzparensét, és valakit orrba is vágtak. Közben rendőrök erős sorfallal álltak a két tábor közé.

Az ellentüntetők olyanokat üvöltöznek, hogy: „Mocskos geci!” „Mocskos Fidesz!” „Börtönbe!” „Diktátor!”

A lengyel vendégtüntetők lengyelül válaszoltak nekik, néhányuk katonaruhában érkezett:

A miniszterelnök – aki a beszéde közben el is ázott – ki is szólt a fütyülőknek, amire a szimpatizánsai nevetéssel és tapssal jutalmazták.

MTI Fotó: Illyés Tibor
photo_camera Fotó: Illyés Tibor / MTI

Orbánt egyébként ritkán fütyülik ki, a legutóbbi emlékezetes kifütyülése 2014-ben volt, a Fradi új stadionjának átadásán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.