100 ezer dollárt kaszált a szökevényeket felnyomó San Franciscó-i hajléktalan

100 ezer amerikai dollárt kapott az a San Franciscó-i hajléktalan, aki segített helyi rendőröknek elfogni két szökevényt. A két bűnöző egy társával hat nappal korábban szökött meg egy Orange County börtönből. 

Óriási hajsza indult szabadulásuk után,: a hatóságok hirdetéseket is feladtak a környéken, hogy kézre kerítsék a menekülőket.  

Intézkedő rendőrök San Franciscóban. Forrás: Wikimedia.

A hajlétalanként tengődő Matthew Hay-Chapman kiszúrta a közzétett fotók alapján, amint a tettesek épp elhajtottak egy lopott kisbusszal egy szupermarket elől. Ő kapta a legnagyobb falatot az összesen 150 ezer dolláros jutalomból - két bolti eladó részesült még 15 ezer dolláros jutalomban, mert jelentették, hogy két férfi furcsán viselkedik a szupermarketben. 

Rajtuk kívül 20 ezer dollár ütötte a markát annak a Los Angeles-i férfinak, akitől ellopták a buszt és jelentette ezt a rendőrségnek. A hír legszomorúbb része egyébként az, hogy a taxisofőr, akit három héten keresztül tartottak fogva túszként az elkövetők, nem kap egy centet sem a pénzből. 

A három szökevény közül egy már korábban feladta magát.

(BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.