Barikádot építenek a tiltakozók a Ligetben

2016 március 17., csütörtök 12:44
129

fotó: Szücs Balázs

A frissen kivágott városligeti fák rönkjeiből építenek éppen barikádot a Magyar Zene Házának építkezése elé a tiltakozók. Azért blokkolják a főbejáratot, mert a telken álló 40 fa kivágásával csütörtökön elkezdődött a Liget átalakítása, aminek az első lépése a Magyar Zene Házának felépítése erre a területre.

A Városliget Zrt.-nek szerda óta érvényes engedélye van a kivágásra, de a tiltakozók sérelmezték, hogy a 15 napos fellebbezési határidőt meg sem várva fogtak a munkába. Amihez egyébként joguk volt, mert a fellebbezésnek egyébként nincsen halasztó hatálya.

Helyszíni információink szerint a beruházó - aki a megjelent tiltakozók miatt kora délután a munkagépeivel együtt levonult a telekről - birtokvédelmet kért, vagyis akár erővel is el akarja távolítani a tiltakozókat, akik válaszul barikádépítésbe kezdtek. Helyszíni információk szerint a munkások éjfélkor térnének vissza folytatni a fairtást.

Itt olvasható előző, csütörtöki cikkünk a témában.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt