Barikádot építenek a tiltakozók a Ligetben

belföld
2016 március 17., 12:44
comments 129
Városliget fakivágás fa
photo_camera fotó: Szücs Balázs

A frissen kivágott városligeti fák rönkjeiből építenek éppen barikádot a Magyar Zene Házának építkezése elé a tiltakozók. Azért blokkolják a főbejáratot, mert a telken álló 40 fa kivágásával csütörtökön elkezdődött a Liget átalakítása, aminek az első lépése a Magyar Zene Házának felépítése erre a területre.

A Városliget Zrt.-nek szerda óta érvényes engedélye van a kivágásra, de a tiltakozók sérelmezték, hogy a 15 napos fellebbezési határidőt meg sem várva fogtak a munkába. Amihez egyébként joguk volt, mert a fellebbezésnek egyébként nincsen halasztó hatálya.

Helyszíni információink szerint a beruházó - aki a megjelent tiltakozók miatt kora délután a munkagépeivel együtt levonult a telekről - birtokvédelmet kért, vagyis akár erővel is el akarja távolítani a tiltakozókat, akik válaszul barikádépítésbe kezdtek. Helyszíni információk szerint a munkások éjfélkor térnének vissza folytatni a fairtást.

Itt olvasható előző, csütörtöki cikkünk a témában.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.