Egy hét alatt 153 ítéletet hozott tiltott határátlépések ügyében a Szegedi Járásbíróság

A bíróság két vádlottal szemben végrehajtandó, háromra felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki – a kiutasítás mellett –, 41 embert egy évre, 106-ot két évre, egyet négy évre kiutasított Magyarország területéről.

A vádlottak – akiknek többsége tunéziai, afgán, palesztin, szír vagy pakisztáni állampolgárságúnak vallotta magát – a mások által korábban megrongált határzáron keresztül vagy a kerítés alatt, illetve felett átbújva léptek illegálisan magyar területre.

Az ítéletekkel szemben, amikben a bíróság végrehajtandó szabadságvesztést, illetve 4 évi kiutasítást szabott ki, a vádlottak és védőik fellebbezést terjesztettek elő, a többi döntés jogerőre emelkedett. A terheltek nem kérték az írásba foglalt ítélet anyanyelvükre fordítását.

A Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra a héten 33 menekültügyi kérelmet érintő beadvány érkezett, a folyamatban lévő ügyek közül egy eljárás hatályon kívül helyezéssel, nyolc elutasítással, egy egyéb módon fejeződött be. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.