Egy hét alatt 153 ítéletet hozott tiltott határátlépések ügyében a Szegedi Járásbíróság

bűnügy
2016 március 17., 08:31
comments 20

A bíróság két vádlottal szemben végrehajtandó, háromra felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki – a kiutasítás mellett –, 41 embert egy évre, 106-ot két évre, egyet négy évre kiutasított Magyarország területéről.

A vádlottak – akiknek többsége tunéziai, afgán, palesztin, szír vagy pakisztáni állampolgárságúnak vallotta magát – a mások által korábban megrongált határzáron keresztül vagy a kerítés alatt, illetve felett átbújva léptek illegálisan magyar területre.

Az ítéletekkel szemben, amikben a bíróság végrehajtandó szabadságvesztést, illetve 4 évi kiutasítást szabott ki, a vádlottak és védőik fellebbezést terjesztettek elő, a többi döntés jogerőre emelkedett. A terheltek nem kérték az írásba foglalt ítélet anyanyelvükre fordítását.

A Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra a héten 33 menekültügyi kérelmet érintő beadvány érkezett, a folyamatban lévő ügyek közül egy eljárás hatályon kívül helyezéssel, nyolc elutasítással, egy egyéb módon fejeződött be. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.