Nincs bérmegállapodás: öt napos Volán-sztrájk lesz

gazdaság
2016 március 17., 18:36
comments 117

Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke, Baranyai Zoltán az MTI-vel közölte: 

nem sikerült megállapodni a bérfejlesztésről, ezért március 28-tól öt napig sztrájkolni fognak a Volán-társaságok szakszervezetei. 

A közlemény szerint a kollektív szerződést aláírói már értesítették a munkabeszüntetésről a munkáltató nevében tárgyaló Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetségét. A Volán-szakszervezetek már hetek óta tárgyalnak a béremelésről, hiába, nem sikerült a megállapodás. A buszvezetők három százalékos bérnövekedést és  havi ötezer forintos béren kívüli juttatást szeretnének. Baranyai Zoltán szerint az utóbbi időben már 

"nem folyik érdemi tárgyalás, ebben a helyzetben nincs értelme tovább várni, ezért csütörtökön bejelentették az ötnapos sztrájkot, hogy munkabeszüntetéssel kényszerítsék ki a megfelelő béremelést."

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.