Előkerültek a felvételek: Nyakóék majdnem egy órával korábban ott voltak az NVI-nél, mint Erdősiné

politika
2016 március 18., 05:46
comments 386

A Bors megszerezte a térfigyelő kameráik hajnali felvételeit, amelyekről kiderül, hogy ki milyen sorrendben érkezett a Nemzeti Választási Irodához február 23-án.

A felvételről kiderül, hogy Nyakó István és Lukács Zoltán jóval Erdősi Lászlóné és fiatal kísérője előtt már ott álltak, csak a tucatnyi kopasz megakadályozta őket abban, hogy elsőként lépjenek be az épületbe. Az is kiderül, hogy a kopaszok már hajnaltól ott őrködtek, a főnökük külön kiosztotta nekik a mappákat. Aztán ők mégsem adtak be népszavazási kezdeményezést.

A felvételek szerint a helyszínre érkező Erdősiné és kísérője néhány szót is váltott a kidobókkal, aztán mikor kinyitották az ajtókat, a nőt készségesen beengedték, Nyakóéknak viszont az útjukba álltak. 

A történések sorrendben:

  • 04:10: A kopaszok két főnöke érkezik először a Nemzeti Választási Irodához.
  • 04:21: Újabb kopaszok érkeznek, az egyik főnök kiosztja a mappákat a többieknek.
  • 05:55: Megérkezik Nyakó István, Lukács Zoltán és egy harmadik személy, hogy leadják saját kérdésüket. Nem állnak oda a kapuhoz, távolabb állnak meg a kopaszoktól. Ők csoportokra szakadva állnak, páran beállnak az ajtó elé, a többiek Nyakóék közelében várakoznak.
  • 06:44: Együtt megérkezik Erdősi Lászlóné és kísérője. Ő lesz az, aki majd a kopaszok segítségével előbb bélyegzi le az Erdősiné nevében beadott népszavazási kérdést, mint Nyakó.
  • 06:45: Erdősné és kísérője közel állnak meg a kapuhoz. A kopaszok másik főnöke azonban beáll elé és hátraküldi őt, valószínűleg azért, mert később érkezett és nem tudja, ki van az idős nővel. 
  • 07:00: Kinyitják az irodát, a kopaszok előreengedik Erdősinét, aki bemegy az előtérbe. Utána szinte az összes kopasz benyomul az épületbe, Nyakóékat nem engedik be. Erdősiné kísérője először nem tud bejutni, csak pár perc múlva engedik be.
  • 07:17: Az MTI fotósa fényképezni kezd, ekkor a kopaszok főnöke odalép hozzá és telefonjával fotózza. Ezután megfogja a fényképezőgépet és a föld felé löki.
  • 07:40: Nyakó megpróbál bejutni az épületbe, ekkor a kopaszok főnöke belép elé és félretaszítja. Nyakó felháborodik, de később ő is bejut.

Ezeket a felvételeket a Nemzeti Választási Bizottság február 29-i ülésén, amikor a kérdésekről döntöttek, nem engedték lejátszani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.