Elkapták a párizsi főterroristát Brüsszelben

Kézre kerítette a rendőrség Salah Abdeslamot, a szökésben lévő párizsi terroristát, az alábbi képen látható elvileg a letartóztatás pillanata. A férfit korábban lábon lőtték.

Itt a videó:


Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

A belga külügyminiszter Twitteren közölte, hogy elfogták "őt":

Kiderült az is, hogy akit lelőttek tegnap, Mohammed Belkaid volt az a személy, aki autóval felvette Budapesten a Szíriából frissen hazatért Abdeslamot, és elvitte őt Molenbeekbe.

A belga főváros Molenbeek negyedében dördültek el lövések, a városban most épp EU-Törökország csúcstalálkozó zajlik. Meg nem erősített hírek szerint két ember megsérült, a belga miniszterelnöknek, Charles Michelnek el kellett hagynia a csúcstalálkozót.

Az egyik ember, aki megsérült a lövöldözésben, és a rendőrök bekerítették majd elkapták, Salah Abdeslam lehet, írja a belga média. Ő a 130 áldozattal járó, tavaly novemberi párizsi terrortámadások szökésben lévő tettese. Abdeslam molenbeek-i lakos volt a merénylet előtt, a héten az ő ujjlenyomatait találták abban a lakásban, ahol szintén lövöldöztek, és meghalt egy terrorista.

(BBC, AP, Politico)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.