Svédország az Európai Unió segítségét kéri a homárinvázió elleni harcban

természet
2016 március 18., 12:15
comments 72

A mindannyiunkban élő kiskamasz humorigényét tökéletesen kielégítő hírrel szolgált a Magyar Távirati Iroda. Vastag, ferde betűkkel jelöltük, hol kell idiótán vihogni:

Svédország azt kérte pénteken az Európai Uniótól, hogy segítsen feltartóztatni az amerikai homárok invázióját, ami akár európai társaik kihalását is okozhatja.

A svéd környezetvédelmi minisztérium közölte, hogy az utóbbi években több mint 30 amerikai homárra bukkantak az ország nyugati partjainál, ami azért veszélyes, mert a Maine-i homárként is ismert homárfajta olyan betegségeket és élősködőket hordoz, amelyek átterjedhetnek az európai egyedekre, megtizedelhetik az őshonos homárállományt.

A tárca ezenkívül attól is tart, hogy a homárfélék kereszteződésének "negatív genetikai hatásai" lehetnek, az európai fajták fennmaradását fenyegethetik.

Svédország azt kérte Brüsszeltől, hogy minősítse idegen fajnak az amerikai homárt és tiltsa meg az élő egyedek behozatalát az Európai Unióba.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt