Kiszabadult a börtönből a rettegett kanadai csábító, a több partnerét megmérgező Internetes Fekete Özvegy

külföld
2016 március 19., 07:49
comments 60

Sajtóközleményben figyelmeztette Kanada összes polgárát a közelgő veszélyre a halifaxi rendőrség:

Melissa Ann Shepard péntek óta újra szabad.

Gondolom eddig maguk se hallottak Shepardről. Ő az:

Fotó: halifaxi rendőrség
photo_camera Fotó: halifaxi rendőrség

A kép alapján veszélytelennek tűnik, a kanadai ügyészség mégis fontosnak tartotta, hogy szabadulása ellenére jelentősen korlátozza szabadságában:

  • nem csatlakozhat az internetre;
  • sőt, egyáltalán nem birtokolhat olyan eszközt, amivel csatlakozhatna az internethez;
  • nem változtathatja meg a külsejét a rendőrség tudta nélkül;
  • ha megváltoztatja, a rendőrség új felvételeket készít róla;
  • ha új társkapcsolatot létesít, arról értesítenie kell a hatóságokat.

Ezek elég durva szabályok. De Shepard kiérdemelte a szokatlan bánásmódot. Ő az, akit a kanadai sajtó csak

Internetes Fekete Özvegyként

emleget, mert jellemzően randiszájtokon szokta összeszedni új partnereit, akiket aztán viszonylag nagy rendszerességgel próbál megölni és kifosztani.

Most például két év és kilenc hónap után szabadult a börtönből, 2013-ban akkori partnere, az interneten megiosmert Fred Weeks megmérgezése miatt ítélték el. Weeks és Shepard egy idősotthonban voltak szomszédok. Egy nap Shepard átkopogott Weekshez azzal, hogy úgy halotta, a férfi magányos. És mert ő is az, összeállhatnának. Nem sokkal később polgári szertartást tartottak Weeks nappalijában, és bár a házasságot végül nem érvényesítették, nászútra azért elutaztak. A vád szerint Shepard már ezen az utazáson elkezdte mérgezni új társát:

nagy adag nyugtatót kevert a reggeli kávéjába, de annyit, hogy Weeks még a rükfercet se tudta megkülönböztetni az egyestől az autójában.

Másnap Weeks már a cipőjét se tudta felvenni, harmadnap pedig már az ágyából is kizuhant. Ekkor vitték kórházba, ahol kiderült, hogy nyugtatókkal adagolták túl.

Shepardot eredetileg gyilkossági kísérlettel gyanúsították, de végül csak "kábító hatású szer adagolása" miatt ítélték el.

Shepardnak nem ez volt az első esete. 1992-ben második férje megöléséért hat év börtönre ítélték, de kedvezménnyel két év után szabadulhatott. Shepard akkor azzal védekezett, hogy férje rendszeresen meg akarta erőszakolni. Szabadulása után még turnézott is a sztorijával, a családon belüli erőszak elleni küzdelem egyik harcosa lett.

Ám közben kiderült, hogy 1977-91 között harminc különböző csalási ügyben is elítélték. 2002-ben pedig harmadik férje, az interneten megismert Robert Friedrich egy évvel a megismerkedésük után váratlanul elhunyt. Shepard ellen akkor nem emeletek vádat, de Friedrich családja polgári perben 15 ezer dollárt vissza tudott szerezni a pénzből, amit az elhunyt Shepardra hagyott.

Három évvel később viszont már hét év börtönre ítélték, mert többek között egy interneten megismert partnerétől is pénzt lopott.

Barb McKenna újságíró 1994-ben, második férje megölése miatti büntetéséből szabadulva ismerte meg Shepardot, akivel interjúkat is készített. Ő tárta fel a magát áldozatnak beállító nő bűnöző múltját. 2013-ban, amikor értesült Shepard újabb bűncselekményéről, megdöbbentette, hogy milyen enyhe ítéletet kapott. "Egyből arra gondoltam, hogy valami rossz a rendszerrel. Gondolom az emberek nem feltételezik az idős hölgyekről, hogy hidegvérű gyilkosok lehetnek. Ő pedig ezt a szomorú, tragikus figurát adja, akit már-már szánni kell" - mondta róla. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.