Brüsszelben is terrorra készült Salah Abdeslam

terror
2016 március 20., 16:43
comments 85
Szalad Abdeszlam, a 2015-ös párizsi terrortámadás-sorozat egyetlen életben maradt elkövetője és kitervelője
photo_camera

Újabb terrortámadásokon dolgozott Salah Abdeslam, a párizsi merényletsorozat egyik kiötlője, akit pénteken fogtak el a belga hatóságok Brüsszel Molenbeek negyedében. A belga külügyminiszter, Didier Reynders vasárnap azt nyilatkozta, hogy a terrorista rendőrségi kihallgatása során arról beszélt, az elmúlt időszakban újabb támadási terveken dolgozott. 

A rendőrség szerint a terrorista Belgiumban megkezdte egy új emberekből álló hálózat kiépítését. A hatóságok komolyan veszik Abdeslam mondatait, mert a nyomozók számos nehézfegyvert találtak az első vizsgálódások során, és van nyoma annak is, hogy toborzásba kezdett. A miniszter szerint több mint harminc embert azonosítottak Abdeslam környezetében, de a hatóságok ennél szélesebb hálózatot valószínűsítenek. 

A belga rendőrség szerint Abdeslamnak központi szerepe volt a párizsi terrortámadások koordinálásában: ő szerezte be a robbanómellényeket, az autókat és ő szervezte meg a terroristák szállítását is. 

(MTI) 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.