Brüsszelben is terrorra készült Salah Abdeslam

Újabb terrortámadásokon dolgozott Salah Abdeslam, a párizsi merényletsorozat egyik kiötlője, akit pénteken fogtak el a belga hatóságok Brüsszel Molenbeek negyedében. A belga külügyminiszter, Didier Reynders vasárnap azt nyilatkozta, hogy a terrorista rendőrségi kihallgatása során arról beszélt, az elmúlt időszakban újabb támadási terveken dolgozott. 

A rendőrség szerint a terrorista Belgiumban megkezdte egy új emberekből álló hálózat kiépítését. A hatóságok komolyan veszik Abdeslam mondatait, mert a nyomozók számos nehézfegyvert találtak az első vizsgálódások során, és van nyoma annak is, hogy toborzásba kezdett. A miniszter szerint több mint harminc embert azonosítottak Abdeslam környezetében, de a hatóságok ennél szélesebb hálózatot valószínűsítenek. 

A belga rendőrség szerint Abdeslamnak központi szerepe volt a párizsi terrortámadások koordinálásában: ő szerezte be a robbanómellényeket, az autókat és ő szervezte meg a terroristák szállítását is. 

(MTI) 

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.