A szír kormány halogatná a béketárgyalásokat, az ellenzék tiltakozik

külföld
2016 március 21., 04:33
comments 13

De tiltakozott ez ellen az ENSZ különmegbízottja, Staffan de Mistura, aki előzőleg harminc kérdést tett fel a tárgyalófeleknek arról, hogy hogyan képzelik a konfliktus rendezését. A szaúdiak szponzorálta ellenzéki csoport, a Tárgyalási Főbizottság jelezte is, hogy már hétfőn vagy kedden átadják "világos" válaszaikat Misturának.

Velük ellentétben a szír kormány, amely eddig érdemben csak a békefolyamat elveiről és a procedurális kérdésekről vallott nézeteit fejtette csak ki, most a következő tárgyalási forduló elhalasztását kezdeményezte. Két hét szünetet kértek arra hivatkozva, hogy így a tervezett április 4. helyett az Aszad elnök által április 13-ra kitűzött választás után tarthatnák a következő fordulót.

Ennek a rezsim szempontjából nyilván van értelme:

kizárt, hogy április 13-án tiszta, vagy akár csak minimálisan is reprezentatív, vagy kicsit is tiszta választást lehetne tartani.

Ez persze nem akadályozná a rezsimet abban, hogy önmagát hirdesse a szír nép egyedüli legitim képviselőjének a tárgyalásokon. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.