Nagyon figyelnek arra a francia hatóságok, hogy Salah Abdeslam ne követhessen el öngyilkosságot

külföld
2016 március 21., 20:06
comments 84

Erről biztosította a tavaly novemberi párizsi terrortámadások áldozatainak hozzátartozóit hétfőn Jean-Jacques Urvoas igazságügyi miniszter.

A 26 éves belgiumi születésű francia állampolgárt, Abdeslamot a múlt héten, pénteken fogták el Brüsszelben, miután négy hónapig menekült a hatóságok elől. A terrorakciók szervezésével vádolt férfi az ügyvédje szerint az elmúlt napokban együttműködött a rendőrségi nyomozókkal és olyan értékes, hogy "saját súlyát éri aranyban mérve".

Francois Hollande francia elnök és Jean-Jacques Urvoas, az igazságügyi tárca vezetője a nap folyamán fogadta az áldozatok hozzátartozói csoportjainak képviselőit. A másfél órás fogadásra az Elysée-palotában került sor.

A letartóztatásától számított 60 napon belül, fellebbezés esetén pedig 90 napon belül adhatja át Belgium Franciaországnak Salah Abdeslamot - közölte szombaton a francia igazságügyi minisztérium. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.