Kísérteties csend fogadta a Budapestről Brüsszelbe érkezőket

Schiffer András, az LMP elnöke pont azon a Budapestről Brüsszelbe tartó gépen utazott, ami utolsóként landolhatott a Zaventem reptéren, amit azokban a percekben zártak le a reggeli terrortámadások után.

"A kifutón állították le a gépet, amit értetlenkedve fogadtunk. Akkor csak annyit közöltek, hogy a repteret lezárták" - mesélte Schiffer. A gép végül negyed-fél óra múlva gurulhatott be a dokkolóhoz. Az utasok még ekkor is műszaki hibára gyanakodtak, de már látták, hogy az Iberia spanyol légitársaság egyik gépe is a kifutón vesztegel.

A gép ajtajának megnyitása után se a pánik, vagy a terrortámadásokra utaló jelek tüntek fel, hanem

"a kísérteties csend",

ami a gépet fogadta. A kiszállás után másfél órával a gép utasait buszokra ültették és a reptér szélén egy hangárhoz szállították. "Mindenki itt van, az érkező és az induló utasok, és a reptér személyzete is" - mesélte Schiffer, aki szerint a reptér főbejáratánál rengeteg a rendőr, valószínűleg le van zárva, ezért is terelték őket a hangárhoz.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.