Kísérteties csend fogadta a Budapestről Brüsszelbe érkezőket

2016 március 22., kedd 8:56
87

Schiffer András, az LMP elnöke pont azon a Budapestről Brüsszelbe tartó gépen utazott, ami utolsóként landolhatott a Zaventem reptéren, amit azokban a percekben zártak le a reggeli terrortámadások után.

"A kifutón állították le a gépet, amit értetlenkedve fogadtunk. Akkor csak annyit közöltek, hogy a repteret lezárták" - mesélte Schiffer. A gép végül negyed-fél óra múlva gurulhatott be a dokkolóhoz. Az utasok még ekkor is műszaki hibára gyanakodtak, de már látták, hogy az Iberia spanyol légitársaság egyik gépe is a kifutón vesztegel.

A gép ajtajának megnyitása után se a pánik, vagy a terrortámadásokra utaló jelek tüntek fel, hanem

"a kísérteties csend",

ami a gépet fogadta. A kiszállás után másfél órával a gép utasait buszokra ültették és a reptér szélén egy hangárhoz szállították. "Mindenki itt van, az érkező és az induló utasok, és a reptér személyzete is" - mesélte Schiffer, aki szerint a reptér főbejáratánál rengeteg a rendőr, valószínűleg le van zárva, ezért is terelték őket a hangárhoz.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt