Salah Abdeslam kapcsolatban állt a brüsszeli robbantókkal

külföld
2016 március 22., 17:06

Pénteken tartóztatták le Salah Abdeslamot, a tavaly novemberi párizsi merényletek egészen addig szökésben lévő tettesét. A belga hatóságok máris összekapcsolták a terroristát a mai brüsszeli merényletekkel.

Abban brüsszeli lakásban, ahol megtalálták a múlt héten Abdeslam ujjlenyomatait, ugyanolyan detonátorok voltak, mint amit a reptér és a metrós támadásnál is használtak a terroristák.

photo_camera Salah Abdeslam letartóztatása.

A Politiconak név nélkül nyilatkozó belga rendőrök szerint valószínűleg az eredeti terv szerint Abdeslam is részt vett volna ebben a támadásban.

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet terrorhírügynöksége azóta vállalta a merényletet.

A belga hatóságok közvetlenül Abdeslam letartóztatása után jelezték, hogy a terroristák készülnek valamire.

(Politico)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.