Taxival, poggyászukban bombával érkeztek a terroristák a brüsszeli reptérre

külföld
2016 március 22., 21:36
comments 339

Taxival érkeztek a csomagjaikkal a repülőtérre. A pokolgépek a poggyászaikban voltak, amelyeket csomagszállító kocsikra raktak

– mondta a mai merényleteket elkövető terroristákról a brüsszeli reptér városa, Zaventem polgármestere, Francis Vermeiren.

A merénylők két robbanószerkezetet működésbe hoztak (ebben az első két merénylő meg is halt), és bár a harmadik gyanúsított is csomagszállítóra rakta a táskáját, ő pánikba eshetett, és végül nem robbantotta fel a nála lévő pokolgépet.

photo_camera A két fekete felsős férfi meghalt, a fehér ruhás férfi bepánikolhatott, még keresik.

A harmadik tettes robbanómellényét megtalálták a reptéren, a férfit még keresik.

Egy belga lap szerint nem más, mint a terroristákat a reptérre szállító taxis vezette el a rendőröket a terroristák rejtekhelyére, ahonnan ahol aztán Iszlám Állam zászlók mellett további, szögekkel feltöltött repeszbombát is találtak.

(AFP, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.