A rendőrség nyomoz a komlói kémiaórán történt klórgázmérgezés miatt

oktatás
2016 március 23., 08:49
comments 113

10 diákot hazaengedtek a pécsi gyermekklinikáról a 11 komlói általános iskolás közül, akit hétfőn vittek kórházba klórgázmérgezés tüneteivel – közölte Decsi Tamás, a klinika igazgatója az MTI-vel.

Egy diák már hétfőn hazamehetett, kilenc pedig kedden hagyhatta el a klinikát. Az orvosok egy gyereket vizsgálnak még, ő sincs rossz állapotban, „de nem volt egyértelmű, hogy a légúti tünetei hogyan alakulnak”, ezért döntöttek a további megfigyelése mellett – mondta Decsi Tamás, aki szerint szerdán várhatóan ő is hazamehet.

A Gagarin általános iskola diákjai hétfőn klórgázfejlesztési kísérletben vettek részt, és a gázba beleszagolva nyálkahártya-irritációból származó tüneteteket (orrfolyást, hányingert, egy esetben hányást) produkáltak.

Király Istvánné, a Klik komlói tankerületének igazgatója hétfőn az MTI-vel azt közölte, hogy a diákoknak azonnali orvosi ellátást biztosítottak, majd megfigyelésre kórházba vitték őket. Az eset miatt belső vizsgálatot indítottak.

A Komlói Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt, a büntetőjogi felelősséget szakértők bevonásával vizsgálják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.