Még mindig keresik a brüsszeli merényletek harmadik gyanúsítottját

A belga rendőrség folytatja a hajtóvadászatot a keddi robbantások harmadik gyanúsítottja után. Országszerte tartanak razziákat. A biztonsági kamerák felvételei szerint a robbantás előtt a két másik gyanúsítottal együtt sétált be a Zaventem reptérre, de ő valószínűleg nem robbantotta fel magát, hanem elmenekült a helyszínről. 

A két sötét ruhát viselő férfi robbanthatta fel magát kedden délelőtt a reptéren, a harmadik valószínűleg elmenekült.

A belga hatóságok legutóbbi közleménye szerint a keddi brüsszeli robbantásokban 31-en haltak meg, 230-an pedig megsebesültek. A belga fővárosban kedden délelőtt először két bomba robbant a Zaventem reptéren, majd egy harmadik Maelbeek metróállomásnál, az uniós negyen közelében. 

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma arra figyelmeztette az Európába utazókat, hogy terrorista csoportok további merényletek elkövetését tervezik a közeljövőben Európa-szerte. Sporteseményeket, turisták által látogatott helyszíneket, éttermeket és a közlekedést vehetik célba. Ezért felszólítanak mindenkit, hogy vigyázzanak, ha nyilvános helyeken tartózkodnak, vagy tömegközlekedési eszközökön utaznak, kerüljék a zsúfolt helyeket, és különösen óvatosak legyenek vallási ünnepek idején, továbbá a nagyszabású fesztiválokon és eseményeken.

A kiadott figyelmeztetés a június 20-ig tartó időszakra vonatkozik, tekintettel a Franciaországban június 10-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságra. (BBC/MTI)