Valaki mást kaptak el Najim Laachraoui helyett

külföld
2016 március 23., 10:41
comments 19

A korábbi hírekkel ellentétben a belga rendőrök nem Najim Laachraouit, a harmadik, még szökésben lévő merénylőt fogták el, aki a biztonsági kamerák felvételei szerint kedden részt vett a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér elleni terrortámadásban. 

photo_camera

Az elfogásáról először a DH nevű belga lap számolt be, a La Libre Belgique szerint ez mégsem történt meg. Az újság szerint egy másik gyanúsítottat vettek őrizetbe délelőtt a hatóságok a belga főváros Anderlecht nevű negyedében. 

A belga rendőrség és az ügyszség hamarosan sajtótájékoztatót tart majd az ügyben. 

A belga hatóságok szerint Laachraoui ősszel hamis személyivel utazhatott Budapesten is járhatott. Múlt héten, Salah Abdeslam elfogása után a belga főügyész arról beszélt, hogy a párizsi merényletek előtt a terrorista kétszer is járt Magyarországon. 

A kocsiban pedig két másik férfi is utazott vele, akik kamu személyigazolványokat használtak. A DNS-vizsgálatok szerint Laachraoui használhatta az utazáshoz a Soufiane Kayal álnevet. (Guardian/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.