Azt meséltem már, hogy 12 éves koromban fényes nappal ültem a buszon, és egy mellettem álló úr rátette a vállamra a farkát?

bűnügy
2016 március 24., 20:56
comments 1664

„Hogy miért nem vagyok hajlandó csinos lenni?

Mert bazmeg Budapesten annyi sutyerák bunkó paraszt él, hogy azt nem hiszem el. Azért bazmeg, mert két éve akkora pofont kaptam a megállóban rejszolni kezdő zsírfejtől, hogy beszakadt a dobhártyám, mert 15 perccel ezelőtt hátulról lefogott egy kisköcsög és alámnyúlt, csak mert felvettem egy kibaszott szoknyát. ezért bazmeg, ezért nem hordok nőies cuccokat bazmeg.”

Az egész lassan 500 note-os thread ezzel a kétségbeesett és dühös pusztába kiáltással indult. Ugyanis 2016. március 21-én brgzmpff bloggernek elege lett. Megírta tumblrére, hogy Budapesten, a nyílt utcán rendszeresen zaklatják, bántalmazzák, megalázzák.

És ezzel beindított egy olyan láncreakciót, ami máig nem futotta ki magát. Tumblres lányok sorban állnak elő saját történetükkel, amikben a nyílt utcán, tömegközlekedési eszközön, iskolában, kórteremben férfiak zaklatják, megalázzák, bántalmazzák és fenyegetik őket. Alább egy válogatás a gyomorszorító történetekből.

Egy villamoson fogdosnak, vagyok vagy 15 éves és nagyon meg vagyok rémülve

„1. futok a Margitszigeten egy vasárnap, világosban, a fülemben zene, nem hallok semmit. Rossz érzés fog el és hátrafordulok. Kb fél méterre már beért egy meztelen csávó. Kiabálok, előttem nagyon messze ellátva sincs senki, egyvalaki fut a sziget csücskénél, de olyan messze, hogy alig látni - nyilván nem hall.
Én elkezdek úgy futni, ahogy nem is tudtam, hogy tudok, nagyon sok idő telik el, mire beérek az uszodába. Pár perc múlva kapok levegőt és meg tudok szólalni, elmondom az őrnek, mi történt, mire ő nagyon kényelmesen kisétál az ajtón, majd visszasétál az ajtón és közli: “Itt nincs senki.” Függöny le.

2. futok Törökbálinton a napfényben, egy faszi kiszáll az autójából és elkezd üldözni. Amikor legközelebb hátranézek, már nincs ott. Függöny le.

3. Egy villamoson fogdosnak, vagyok vagy 15 éves és nagyon meg vagyok rémülve. Nem mesélem el senkinek.

4. Egy buszmegállóban vagyunk koraeste, ahol észreveszem, hogy valaki tőlem másfél méterre rejszol.

Most hirtelen ennyi jut eszembe.”

michaelb0lt0n.tumblr.com

Iszonyat para arcot vagott, kivillantotta a fogait

„altalanos iskola, minden ora szuneteben hatodikos koromtol azzal telt, h fiuk fogdostak. kicsengettek, es en szaladtam ki, 10 fiu utanam akik lefogtak es ugy fogdostak a melleimet.

utcan setalok, szemben jon ket fiu, megfogjak a mellemet.

tizenot evesen a sotetben mellettem kapun keresztul kidugott faszt vero ferfi, es amikor a szemebe neztem iszonyat para arcot vagott, kivillantotta a fogait. mondjuk ot elkaptak a jo egri hardcoreos arcok akiknek elsirtam.

mutet utan - en meg a mutoasztalon lekotozve- a mellemet megmarkolo orvos.

combomat vizsgalat kozben simogato nogyogyasz.

utcankban lako nogyogyasz vizsgalat utan szol, h akkor mar megcsinalja a mellvizsgalatot is, es vetkozzek meztelenre a rendelo kozepen.

^ti egytol egyig menjetek a faszba.”

- ...

Lehettem volna kevésbé beszari

„nem is szoktam ilyet reblogolni, majd biztos ki is torlom, de ki kell irnom magambol a szombat estem elejet, ami errol most eszembe jutott.

utaztam a heven, ahol nem sokkal tavolabb tolem ult egy szep fiu, aki a hozzam legkozelebb ajtohoz setalt leszallni. mikozben vart a megallojara, tobbszor esetlenul odapillantottunk egymasra, majd mielott nyilt volna az ajto, egymasra is mosolyogtunk, aztan eltunt.

annyira aranyos jelenet volt, hogy teljesen fel voltam dobodva, meg messengeren is leirtam valakinek, hogy milyen szep dolog tortent velem. ilyen kedvvel ultem le a villamoson az ablakon keresztul bamulni a kivilagitott varost mosolyogva, amikor eszrevettem a tukrozodesben, hogy kozvetlenul mellettem all egy ferfi es a melegitoje zsebebe nyulva rejszol.

altalaban, ha ilyen tortenik velem, akkor rettenetesen megijedek, de most eletemben eloszor merhetetlenul felbaszodtam, hogy meg a tenynek a tetejebe, hogy mellettem maszturbal, most komolyan ennek a gyokernek el kellett rontania a kedves pillanatomat. fel is alltam a helyemrol es atmentem a villamos masik vegebe, majd egesz ejjel azon ragtam magam a muszi dohanyzojaban, hogy lehettem volna kevesbe beszari, es ha mar eros nem vagyok, sulybol siman arcba konyokolhettem volna, hogy ne tudja masnak a jo pillanatat tonkretenni.”

macskahajcsar.tumblr.com

Farmerszoknya és harisnya

„Régi történet: 13-14 éves lehettem, amikor egyik barátnőmmel sétáltunk Hűvösvölgyben. Farmerszoknya és harisnya volt rajtam, és a szembe jövő ember szó nélkül benyúlt a szoknyám alá, majd ment tovább. Őszintén szólva azóta nincs nagy kedvem szoknyát/ruhát fölvenni….”

nemandrea.tumblr.com

Odadörgölte a farkát a vállamhoz

„Sajnos nem csak Budapesten van ez. Nekem peldaul a Balatonrol van “elmenyem”. Vitorlasoktato, 2en voltunk a hajoban, en 12-13 eves, kis fogszabalyzos lany voltam. Elkezdett simogatni, olebe ultetett (hogy megmutassa, h kell kormanyozni), majd megkerdezte, h megcsokolhat-e. Halistennek ertette a nemet. De bolt egy fiatalabb lany:meglattuk,h az oktato ot nezte furdes kozben. Tobbet nem mentem abba a vitorlas taborba.

Hazi orvos, Hmvhely: le kellett vennem a melltartom a vizsgalat elejen es nem vehettem vissza, mikozben semmi nem indokolta a dolgot.

Bekescsaba, rontgen: az aszisztens ferfi megfogta a mellem.

Fodrasz, Budapest: Odadorgolte a farkat a vallamhoz, mikozben vagta a hajam.

Budapest, bulizohelyek: rengeteg alanyulas, fogdosas. Pedig sosem miniszoknyaban/dekoltalt felsoben bulizom.”

powderedsugarsquirrel.tumblr.com

Villamos végében sarokba szorítva

„villamos végében sarokba szorítva, én voltam vagy 15, a fazon legalább 25, hangosan kérlelem kitartóan, hogy hagyjon már békén, miközben a lábam fogdossa és többször is lesmárolja az arcom elé kapott könyvet. (”haha, miről szól, az Úton esel szerelembe? ‘,:)” ) nagyjából 30 centire mellettem 30-as pasi mosolyog, hogy milyen kis vicces jelenet. legalább 20-an hallják és ez az egyetlen reakció. :)”

veresfika.tumblr.com

Véletlenül hozzáértek a combomhoz

„6-7 éves koromban a Széchenyi fürdőben, a vízben fogdosó 60-70 éves öregek, akik csak úgy véletlenül hozzáértek a combomhoz, fenekemhez… szép élmények mindenütt, úgy látom. én sem beszéltem erről soha senkinek igazából, de az élmény örök! :)
Gyerekkén, tehát akkor, amikor történt, nem is feltétlenül értettem, hogy ez rossz. Nyilván világos volt, hogy ez furcsa, és nem tudtam, miért történik, szent meggyőződésem volt, hogy véletlen. Aztán pár évre rá, amikor visszagondoltam ezekre az esetekre (sokszor volt ilyen, nagyon sokszor) vált világossá, hogy nem az. És mennyi ilyen sztorim, sztorink van még….”

arany-kozertpult.tumblr.com

Rátette a vállamra a farkát

„jajj és azt meséltem már, hogy 12 éves koromban fényes nappal ültem a buszon és egy mellettem álló úr rátette a vállamra a farkát?

mögöttem MINDENKI premierplánba láthatta, egy büdös mukkot nem szóltak.

vagy mikor 10 évesen buszoztam reggel iskolába és egy ballonkabátos faszi próbált meg barátkozni velem, meg betakargatni nehogy fázzak.

a saját SZOMSZÉDUNK mellé ültem le hátha segít és ő is elfordította a fejét és inkább bámult ki az ablakon.

természetesen a körülöttünk állók se reagáltak semmit.

szóval a JÓKURVAANYÁTOKAT, azt!”

...

Tisztelet

„Tisztelek mindenkit, aki olyan erős, hogy ezeket elmondja, leírja.”

zoldhajulany.tumblr.com

(Címlapkép: brgzmpff.tumblr.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.