Ferenc pápa szerint a fegyvergyártók állnak a brüsszeli terrortámadás mögött

külföld
2016 március 24., 18:37
comments 153

A nagycsütörtöki ünnepi szentmiséjét Ferenc pápa a Rómától harminc kilométerre levő Castelnuovo di Porto menekülttáborában mutatta be. Az egyházfő a szertartás során tizenegy menekültnek és egy táborban dolgozó önkéntesnek mosta meg a lábát. A menekültkérők között három muzulmán, három eritreai kopt, egy hindu  és  öt katolikus volt. A pápa beszélt a keddi brüsszeli merényletekről is, elmondta, hogy 

„háborús  tett és pusztítás történt  Európa egyik városában, és ahogyan Júdás mögött mások álltak, akik fizettek azért, hogy Jézust elárulják, e mögött a fegyver gyártók és  fegyverkereskedők állnak.”

Ferenc pápa szentbeszédében a Brüsszelben történteket és  a különböző népek és vallások közötti testvéri együttélést. Hangsúlyozta, hogy meg kell mutatni, hogy 

jó testvérként együtt tudunk élni. 

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.