Lejárt a tanárok ultimátuma, polgári engedetlenségi akcióval folytatódhat a tiltakozás

POLITIKA
2016 március 24., 06:22
comments 133

Március 23-án éjfélig adott határidőt a március 15-i tanártüntetésen adott ultimátumában foglaltak teljesítésére a kormánynak a Tanítanék Mozgalom. Az ultimátum nem volt túl kemény. Nem azonnali intézkedéseket vártak a kormánytól, csupán azt, hogy reagáljon arra a 12 pontra, amit a Civil Közoktatási Platform dolgozott ki.

Ezeknek - például az érettségire vonatkozó változások elhalasztását, a középfokú szakképzés átalakításának elhalasztását, a tanulók terheinek csökkentését, a tankönyvválasztás szabadságát, a roma tanulók elkülönítésének felszámolását - az elfogadása a tiltakozó tanárok szerint

„elengedhetetlen ahhoz, hogy már a jövő tanévben nyugodtabb, a diákok és a tanárok számára jobb körülmények között kezdődjön el az iskola”.

Az ultimátum lejártával lépéskényszerbe kerültek a tanárok, akik a magyar sztrájktörvény sajátosságai miatt a logikus következő lépést nem tehetik meg: nem sztrájkolhatnak. Ezért március 30-án, reggel 8-9 között polgári engedetlenségre készülnek. Ennek részleteit csütörtök délben, sajtótájékoztatón jelentik majd be, de már most kérik, hogy az őket támogatók is csatlakozzanak majd hozzá a maguk eszközeivel. (Via Tanítanék Mozgalom FB)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.