Négy órán át passzolgatták a budapesti kórházak az elrepedt főütőerű beteget

Egészségügy
2016 március 24., 06:09
comments 165

Vizsgálatot rendelt el Ónodi-Szűcs Zoltán, az egészségügyért felelős államtitkár annak kiderítésére, hogy ki a felelős egy 37 éves budapesti nő haláláért, írja a Népszabadság.

A nő két hete a Böszörményi út egyik irodaháza előtt esett össze délután fél 3 körül. A gyorsan kiérkező mentők agyvérzésre gyanakodtak.

A mentők először a legközelebbi kórház, a Szent Imre sürgősségi ügyeletét értesítették, de ott az ügyeletes elutasította őket. A Szent János kórházat javasolta, mert ott van stroke-ot kezelő szakcentrum, ahol jobb esélye lehet a páciensnek a gyógyulásra.

Csakhogy a Szent János aznapra lemondta a mentőknél a betegek fogadását, mert nem volt már szabad ágyuk. Így a mentő a Szent Margit kórházba vitte, ahol viszont nem akarták átvenni a beteget, mert nem volt neurológus szakorvosuk. Ott azt javasolták, hogy a Szent Imre kórházba vigyék a beteget, ahova eredetileg is akarták. Negyven perccel, délután 4 óra 9-kor később a Szent Imre jelezte, hogy ha ez a helyzet, akkor fogadják a beteget,

aki viszont eddigre nem volt szállítható, a keringése összeomlott.

Negyven percig élesztették újra, közben kiderítették, hogy valószínűleg mégse agyvérzése van. A Szent Imre kórház hivatalosan 6 óra 5 perckor vette át a beteget, akit fél 7-kor kezdtek műteni, hogy bestoppolják a hasában elrepedt fő ütőeret. A beavatkozás sikerült, de a beteg később meghalt.

Ónodi-Szűcs Zoltán szerint most azt próbálják kideríteni, hogy hibázott-e valamelyik intézmény. Ha nem, a vizsgálat kiderítheti, hogy hogyan lehetne elkerülni a hasonló eseteket. (Népszabadság. Címlapképünk illusztráció, nem az ügyben érintett mentősöket ábrázolja. MTI Fotó: Lakatos Péter.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt