Nem indul vagyonnyilatkozati eljárás Orbánnal szemben a hatvanpusztai birtok miatt

politika
2016 március 24., 6:39
comments 253

Az Együtt politikusa, Juhász Péter adott ki közleményt arról, hogy nem indít a parlament mentelmi bizottsága vagyonnyilatkozati eljárását Orbán Viktorral szemben.

Juhásznak a mentelmi bizottság elnöke, Vejkey Imre írt levelet, ebben szerepelt az, hogy a vizsgálatra vonatkozó kezdeményezés

nyilvánvalóan alaptalan. 

Méghozzá azért, mert a Juhász által kifogásolt hatvanpusztai majorság, ami minden jel szerint rengeteg szálon kőtödik Orbán Viktorhoz, az apja tulajdonában van. 

Az egykori főuri majorsághoz füződő kapcsolatáról pár napja próbáltuk mi is megkérdezni Orbán Viktort, ezt válaszolta:

Juhász szerint amúgy éppen azért kéne vizsgálni a birtokviszonyokat:

"Hisz az egy dolog, hogy papíron mi van, az mindent elbír, de a kérdés nem ez, hanem, hogy ki használja a területet."

A birtokon állítólag tavaly kihelyezett kormányülést is tartottak már, és azt is lehet tudni, hogy a környező földek többségét Orbán-közeli tulajdonosok vásárolták fel. 

Mindent, amit tudni érdemes erről a birtokról, itt foglaltuk össze

Kedden újabb 500 hektáros darabot fognak elárverezni a környéken, ezért Juhászék tüntetést szerveznek reggel hétre a székesfehérvári kormányhivatal elé. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt