Nem indul vagyonnyilatkozati eljárás Orbánnal szemben a hatvanpusztai birtok miatt

politika
2016 március 24., 06:39
comments 247

Az Együtt politikusa, Juhász Péter adott ki közleményt arról, hogy nem indít a parlament mentelmi bizottsága vagyonnyilatkozati eljárását Orbán Viktorral szemben.

Juhásznak a mentelmi bizottság elnöke, Vejkey Imre írt levelet, ebben szerepelt az, hogy a vizsgálatra vonatkozó kezdeményezés

nyilvánvalóan alaptalan. 

Méghozzá azért, mert a Juhász által kifogásolt hatvanpusztai majorság, ami minden jel szerint rengeteg szálon kőtödik Orbán Viktorhoz, az apja tulajdonában van. 

Az egykori főuri majorsághoz füződő kapcsolatáról pár napja próbáltuk mi is megkérdezni Orbán Viktort, ezt válaszolta:

Juhász szerint amúgy éppen azért kéne vizsgálni a birtokviszonyokat:

"Hisz az egy dolog, hogy papíron mi van, az mindent elbír, de a kérdés nem ez, hanem, hogy ki használja a területet."

A birtokon állítólag tavaly kihelyezett kormányülést is tartottak már, és azt is lehet tudni, hogy a környező földek többségét Orbán-közeli tulajdonosok vásárolták fel. 

Mindent, amit tudni érdemes erről a birtokról, itt foglaltuk össze

Kedden újabb 500 hektáros darabot fognak elárverezni a környéken, ezért Juhászék tüntetést szerveznek reggel hétre a székesfehérvári kormányhivatal elé. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.