A belga nyomozók meg sem kérdezték Salah Abdeslamtól, hogy készülnek-e újabb merényletekre

A belga hatóságok semmilyen használható információt nem tudtak kiszedni a múlt pénteken elfogott Salad Abdeslamból a brüsszeli merényletek előtt, mivel a nyomozók csak egy órát beszéltek vele. 

Salah Abdeslam

 
Ügyészségi forrásokra hivatkozva a Politico azt írja, hogy 

a Bruges-ben fogva tartott terroristából először nem a készülő merényletekről akartak információkat kiszedni, hanem a novemberi párizsi terrortámadásokban játszott szerepéről kérdezték. 

A lap szerint az elfogása helyszínén talált fegyverek és robbanószerek ellenére szombaton azért kérdezték csak ilyen röviden, mert Abdeslam még felépülőben volt a sérüléséből, mivel az egyik rendőr lábon lőtte.

Nagyon fáradtnak tűnt, mivel csak egy nappal korábban műtötték meg” - nyilatkozta az egyik rendőrségi forrás. 

Szerinte a terroristát kihallgató nyomozók nem számoltak azzal, hogy Abdeslam társai akár már a következő napokban is követhetnek el merényleteket.
A lapnak Abdeslam ügyvédje is megerősítette, hogy védencét csak egyszer, akkor is nagyon rövid ideig hallgatták ki az elfogása és a keddi robbantások közötti időszakban. (politico.eu)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.