A Brian életét használják a Ligetben a fakivágás ellen tiltakozók kifigurázására

Nincs semmilyen konkrét bizonyítékom, kezdetben mégis 97 százalékig biztos voltam benne, hogy a videó, aminek pénteken délután kaptam meg a linkjét levélben, a Városligetet átalakító állami cég műve. 

A frissen kreált Liget Népe Youtube-felhasználónak ez a legelső feltöltött videója. Amikor megkaptam a linket, 14 megnézés volt a kétperces filmen. Az átlagos civil tiltakozók, kifigurázók és más, hirtelen szenvedélyből paródiavideót készítő netezők nem a sajtót szokták legelegelsőként riasztani, hanem kiteszik a művüket, aztán a rengeteg vagy éppen a kevés reakciót látva egy idő múlva megdobnak a linkkel pár szerkesztőséget. De nem az a legelső dolguk. 

A videóban olvasható feliratszövegek is árulkodóak. Az elején még olyanok, hogy akár lehetnének egy átlagos, a Liget projekttel rokonszenvező, a faölelgetők szívózását megunó állampolgár viccei is. Aztán úgy a felétől annyira marketingszagú lesz a szöveg, hogy az csak na. 

Miután végiggondoltam mindezt, visszaírtam a szerzőnek és egyenesen megkérdeztem tőle, hogy kicsoda. Ezt válaszolta:

444: Mesélnél arról, hogy ki vagy? Mármint nem a neved akarom feltétlenül megtudni, hanem azt, hogy mi volt a motivációd. Átlagos állampolgár vagy, akinek tetszik a Liget-átalakítás? Netező, akit bosszantanak a demagóg faölelgetők? Sajtós a Városliget Zrt.-nél? Irtó kivácsi vagyok!


Liget Népe Front felhasználó: Egy stefánia úti lakos akit állatira bosszant, hogy ezek a zöldek csak úgy gyújtogatnak esténként a Városliget közepén, meg ott alszanak. 


Szerinted? Nézd meg a videót, aztán szavazz!