Mi történne a világgal, ha holnaptól mindenki vegetáriánus lenne?

2016 március 25., péntek 19:42
329

Az AsapSCIENCE csinált egy videót arról, hogy milyen következményei lennének, ha egyik napról a másikat abbahagynák az emberek a húsevést.

  • A Földön ma Indiában él a legtöbb vegetáriánus, ott a lakosság 30 százaléka nem eszik húst. Az Egyesült Államokban ez az arány 4-5 százalék.
  • Ha egyik napról a másikra mindenki vegetáriánus lenne, akkor a Földön élő 20 milliárd csirke, 1,5 milliárd marha, 1 milliárd disznó és 1 milliárd bárány nagyrésze eltűnne.
  • Az állatartáshoz használt, nagyjából afrikányi terület felszabadulna, de ezek sokszor száraz, emberi beavatkozás nélkül terméketlen vidékek, így egy részük egyből el is sivatagosodna.
  • Az üvegházhatást okozó gázok kibocsájtása meredeken csökkenne, mert a káros gázok 15+ százaléka az állatartással összefüggsében keletkezik.
  • Az édesvíz felhasználás is csökkenne. Ma minden édesvíz 70 százalékát a mezőgazdaságban használják fel. Egy kilogramm marhahús előállításához 15 ezer liter vízre van szükség, egy kiló gyümölcshöz 900 literre.
  • Ha az ételek energiatartalmát is figyelembe vesszük, akkor is ötször annyi víz kell például a marhahúshoz mint a gyümölcsökhöz, hogy egy ember ugyanannyi kalóriához jusson.
  • A legnagyobb problémát az okozná, hogy az állatartásból élő egymilliárd ember jelentős része elveszítené a megélhetését.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt