Pukli István nem akar politizálni

A Tanítanék Mozgalom vezetője a Népszabadságnak adott interjújában azt nyilatkozta, hogy nincsenek politikai ambíciói, és nem akar megfelelni annak a várakozásnak, hogy vezetője legyen egy politikai mozgalomnak, mert őt csak az oktatás ügye érdekli. 

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Pukli arról beszélt a lapnak, hogy a március 15-i tüntetéssel az ő személye túlzottan előtérbe került, ezért most egyet hátra lép, mert nem akarja, hogy az ő szerepe elvigye a fókuszt az oktatás ügyéről.

A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója egyébként nem számít arra, hogy a március 30-i iskolai munkabeszüntetésnek már kisebb visszhangja lesz, mint az előző megmozdulásoknak és további heteken át tartó ellenállásra készül. 

Azt is elmondta, hogy ezen nem változtatna az a valószínűtlen forgatókönyv sem, ha a kormány valamiképp meg tudna állapodni a Pedagógusok Szakszervezetével. Pukli szerint egyébként a kormányzat bejelentése az intézményfenntartó megszüntetéséről csak megpróbálja elterelni a figyelmet a tiltakozók kritikáiról. 

(Népszabadság)

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.