Rászállt a Class FM-re a médiahatóság

politika
2016 március 25., 07:44
comments 155

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság pénteken bejelentette, hogy a Class FM Morning Show című műsorában két januári adása miatt hatósági eljárást indít a rádióadó ellen. 

A közlemény szerint a Morning Show "társadalmi elfogadott" foglalkozásként mutatta be a prostitúciót és "humorosan népszerűsített trágár trollkomenteket", amit a fiatal korosztály még nem tud helyén kezelni. 

photo_camera Újabb ütés készülhet a Simicska-Orbán háborúban.

A műsor vezetői "konfliktusmegoldásként ábrázolták az erőszakot" és "aggályos kontextusban dolgozta fel a szexualitás, illetve a homoszexualitás témáját; pozitív, humoros színben tüntette fel az alkohol- és drogfogyasztást."

Az NMHH közlése szerint év eleje óta tematikus hatósági vizsgálat zajlik a nagy kereskedelmi rádióknál. A hatóság a fentiek mellett további eljárásokat is folytat a Class FM-el szemben nem pontos korhatári besorolás miatt.

A legnagyobb elérésű kereskedelmi rádió, a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Class FM 7 éves frekvenciaengedélye idén novemberben jár le. Az engedély elviekben automatikusan meghosszabbítható további évekre; kivéve, ha a hatóság olyan súlyos jogsértéseket állapít meg a működés során, ami alapján megvonhatják a szolgáltató jogosultságát a további sugárzásra. 

Állampolgári bejelentés alapján vizsgálja az NMHH a Tilos Rádió 7térítő című műsorának február 29-ei beszélgetését is; ott a gyanú szerint a szolgáltató egy műsorszám esetében nem tette közzé a 12 éves korhatári figyelmeztetést.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.