Robert De Niro segít be az amerikai oltásellenes mozgalomnak

A színész a New York-i Tribeca filmfesztivál egyik alapítója. Ezen a fesztiválon mutatják be egy Andrew Wakefield nevű oltásellenes aktivista _"_"_"_"_"_"_"dokumentumfilmjét"_"_"_"_"_"_.

A fesztiválprogramból nem derül ki, de Wakefiled azért nem csak egy egyszerű filmes. Ő publikálta majdnem 20 évvel ezelőtt azt a kutatást, ami a mai oltásellenes-mozgalom alapja lett. Az azóta számtalanszor megcáfolt anyag szerint az oltások és az autizmus kialakulása között összefüggés van.

A film ajánlójában ugyan szerepel, hogy Wakefield orvos, de az nem, hogy 2010 óta nem praktizálhat, miután fejlődési rendellenességben szenvedő beteg gyerekeket bántalmazott.

Amerikában, ahol az oltásellenes mozgalom terjedése miatt rég elfeledett betegségek térnek vissza, óriási botrány lett belőle, hogy De Niro fesztiválján bemutatják a filmet.

A színész viszont kiállt a döntése mellett, a BuzzFeednek azt írta, hogy ő is egy autista gyereket nevel, és fontos, hogy legyen párbeszéd erről a témáról.

Az egész sztori nagyon szomorú. Megint egy csomó embert lehet behülyíteni, akik veszélybe sodorják majd saját gyerekeiket, és azokat akikkel a gyerekeik egy közösségbe járnak. Közben azt is kíválóan megmutatja, hogy simán lehet valaki remek színész, és ezzel párhuzamosan az élet bármely más területén totális idióta.