Sztrájkra készülnek a Tesco dolgozói

PÉNZ
2016 március 25., 10:15
comments 124

Csütörtökön megalakult a Tesco dolgozóiból és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) képviselőiből álló sztrájkbizottság, amely munkabeszüntetés meghirdetését tervezi a munkavállalók körében. Erről a sztrájkot kezdeményzők tájékoztatták a cég vezetését - írja a Magyar Idők

Nagy az elégedetlenség a Tesco dolgozóinak körében, akik azonnali béremelést szeretnének kérni a vállalat vezetésétől. Főleg a házhozszállítási szekciónál tapasztalható az elégedetlenség. Ez az ágazat 2015-ben több mint 20 százalékos bővülést hozott, ami rengeteg pluszmunkát jelent az alkalmazottaknak. 

Van olyan dolgozó, aki napi 15 kilométert kell gyalogoljon az áruházban, miközben a cég nem biztosít számára megfelelő cipőt. "Egy 5-6 ezer forintos cipő beszerzése például egy négy órában bejelentett, átlagosan nettó 40 ezer forintot kereső alkalmazott esetén jelentős probléma" - mondta erről Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke. 

A szakszervezeti vezetők áprilistól 20 százalékos emelést kérnek az online üzletág minden dolgozójának, szeptember pedig újabb 15 százalékos bérfejlesztést szeretnének, máskülönben sztrájk jöhet. A követelés nagyjából 5 milliárd forintjába kerülne a vállalatnak. 

(Magyar Idők)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.