A belga rendőrség arra kéri a brüsszelieket, ne most akarják megmutatni, mennyire nem félnek a terroristáktól

külföld
2016 március 26., 19:53
comments 196

Miután a belga rendőrség felszólította a félelem elleni felvonulás szervezőit, hogy biztonsági okokból ne tartsák meg a rendezvényt, egy nappal az indulás előtt lefújták a menetet. 

A szervezők elmondták, hogy megértik a hatóságok aggodalmait, mert nekik is az emberek biztonsága a legfontosabb. Ezért elhalasztották a felvonulást, a jelentkezőket pedig arra kérték, hogy ne vonuljanak utcára vasárnap. A rendőrség arra kérte őket, hogy csak pár héttel később tartsák meg a felvonulást, hogy a hatóságok a keddi merényletek elkövetői elleni nyomozásra tudjanak koncentrálni. 

Korábban azzal hirdették meg a tüntetést, hogy meg kell mutatni Brüsszelnek és az egész országnak, hogy milyen sokan vannak azok, akik nem hagyják megfélemlíteni magukat. 

Yvan Mayeur, Brüsszel polgármestere azt nyilatkozta, hogy megérti azokat, akik részt akartak venni a meneten, de most hagyni kell a rendőrséget, hogy minden erejükkel a merényletek felderítésén tudjanak dolgozni. (AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.