Megkapta a kormány támogatását a Nyugati liget terve

Budapest
2016 március 26., 06:46
comments 328

Lázár János két hónapja jelentette be, hogy teljesen átépítené a Nyugati és az Állatkert közti területet.

"A kormány megtárgyalta a politikus egyik szívügyének számító Nyugati liget tervét, és támogatásáról biztosította. Az egész fejlesztés 215 milliárd forintba kerülhet"

- értesült a Népszabadság.

A koncepció véglegesítésének határideje április 30, de már tudni lehet egy csomó mindent a tervről. 

Például, hogy teljesen felújítják a Nyugati pályaudvart és a vasúti infrastruktúrát, befedik a síneket, két szintet alakítanak ki. Megújítják a Podmaniczky utcát, lesz benne egy hatalmas park, csónakázótó, telepítenek négyezer fát, és építenek öt egymással összeköthető kulturális célra használható fedett létesítményt és egy tudományos technikai tárlatot, egyfajta csodák palotáját. Ez a zöld szint lényegében összeér a Városligettel.

A Ferdinánd híd forgalmát a föld alá vezetik, Terézvárosban, valamint a XIV. kerület érintett részein átszervezik a közlekedést. 

A lap forrásai szerint a 215 milliárdból 80-90 milliárdba kerülne a Nyugati liget vagy Podmaniczky liget (egyelőre Rogán Antalra és csapatára vár a feladat, hogy nevet adjanak a projektnek), a többi pénz a közlekedés átalakítására menne el. 

(Címlapkép: Wikipédia és én)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.