Nagyon kevés menedékkérő érkezik Németországba

migráció
2016 március 27., 16:36
comments 123

Friss rendőrségi adatok szerint naponta kevesebb mint 150 új menedékkérő lép be Németország területére. Az érkezők számának visszaesését a balkáni útvonal lezárása okozhatta. 

A Bild szerezte meg azokat a rendőrségi adatokat, mely szerint március 18-a és 23-a között összesen 808 ember érkezett migránsként az országba. Ez óriási visszaesés, tavaly egész éves átlagot nézve naponta több mint háromezren léptek be Németországba. 

A görög-macedón határt elválasztó kerítés (Grigoris Siamidis/NurPhoto)
photo_camera A görög-macedón határt elválasztó kerítés (Grigoris Siamidis/NurPhoto)

De még az idei év elején sem enyhült érezhetően az újonnan érkező migránsok hulláma, február közepén napi 2000 ember lépte át a határt. 

És bár Angela Merkel korábban bírálta Auszrtiát, Macedóniát és a többi térségbeli országot, amiért lezárták a határaikat, ezzel pedig válságot előidézve Görögországban, Merkel számára politikailag mindenképp jól jön ez a fejlemény, hiszen óriási volt rajta a nyomás menekültpolitikája miatt. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.