Nagyon kevés menedékkérő érkezik Németországba

2016 március 27., vasárnap 16:36
124

Friss rendőrségi adatok szerint naponta kevesebb mint 150 új menedékkérő lép be Németország területére. Az érkezők számának visszaesését a balkáni útvonal lezárása okozhatta. 

A Bild szerezte meg azokat a rendőrségi adatokat, mely szerint március 18-a és 23-a között összesen 808 ember érkezett migránsként az országba. Ez óriási visszaesés, tavaly egész éves átlagot nézve naponta több mint háromezren léptek be Németországba. 

A görög-macedón határt elválasztó kerítés (Grigoris Siamidis/NurPhoto) Fotó: Grigoris Siamidis

De még az idei év elején sem enyhült érezhetően az újonnan érkező migránsok hulláma, február közepén napi 2000 ember lépte át a határt. 

És bár Angela Merkel korábban bírálta Auszrtiát, Macedóniát és a többi térségbeli országot, amiért lezárták a határaikat, ezzel pedig válságot előidézve Görögországban, Merkel számára politikailag mindenképp jól jön ez a fejlemény, hiszen óriási volt rajta a nyomás menekültpolitikája miatt. (Telegraph)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt