A legbiztonságosabb jelszót használták, ezért kikerültek a netre a Phuketen élő külföldiek adatai

2016 március 28., hétfő 9:31
79

Kikerült vasárnap este a a dél-thaiföldi Immigrációs Hivatal oldalán a Koh Samui és Phuket térségében élő külföldiek neve, útlevélszáma és lakcíme is, írja Bangkok Charlie. A éjjel letörölt oldalon természetesen a magyarok nevére is rá lehetett keresni. A rendőrség közleményében azzal védekezett, hogy ez csak egy demooldal volt, nem volt rajta semmi fontos. Pedig de: a szenzítiv adatok valósak voltak. Az adatbázist és a weblapot fejlesztő cég is elsimerte a hibát, csak megakarták mutatni a rendőröknek a készülő térképet, nem gondolták volna, hogy kikerül a jelszóval védett cím. A jelszó pedig nem volt más, mint az

123456

Hogy időközben adathalászoknak sikerült-e lelopni a címeket, neveket, egyelőre nem tudni.

Közben egy sokkal súlyosabb adatbázishibára is fény derült. Egy honlap elkezdte nyilvánosságra hozni a Thaiföldre érkezők szenzítiv adatait. Név, útlevél szám, származási ország, és, hogy hol ült a repülőn, illetve a thaiföldi tartozkodási helye. Erre a szivárogtatásra még nem reagáltak a hatóságok. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt