Videón az elmenekült brüsszeli merénylő

külföld
2016 március 28., 10:23
comments 43

Az eddig 31-ről 35-re nőtt a brüsszeli merényletekben elhunytak száma. Négy sérülten már nem tudtak segíteni az orvosok, írja az AP belga miniszteri bejelentésre hivatkozva. A sérültek száma 340. A hatóságok eddig huszonnyolc holttestet tudtak azonosítani, közöttük tizenhat belga és tizenkét külföldi állampolgár van.

A belga szövetségi ügyészség hétfőn bejelentette, hogy terrorszervezetben való részvétel miatt vádalt emelt három ember ellen. Egyelőre nem tudni, hogy a vasárnap őrizetbe vett Yassine A., Mohamed B. és Aboubaker O. nevű férfiaknak van-e közük a keddi merényletekhez. Úgy tudni, hogy vasárnap kilenc embert bevittek kihallgatásra, hatukat azonban elengedték.

A vasárnapi sajtótájékoztatón azt a videófelvételt is nyilvánosságra hozták, amin az a támadó látható, aki szintén egy pokolgépet tol maga előtt a Zaventem nemzetközi repülőtéren, de a merénylet előtt meggondolhatta magát és elmenekült.
Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.