Videón az elmenekült brüsszeli merénylő

2016 március 28., hétfő 10:23
50

Az eddig 31-ről 35-re nőtt a brüsszeli merényletekben elhunytak száma. Négy sérülten már nem tudtak segíteni az orvosok, írja az AP belga miniszteri bejelentésre hivatkozva. A sérültek száma 340. A hatóságok eddig huszonnyolc holttestet tudtak azonosítani, közöttük tizenhat belga és tizenkét külföldi állampolgár van.

A belga szövetségi ügyészség hétfőn bejelentette, hogy terrorszervezetben való részvétel miatt vádalt emelt három ember ellen. Egyelőre nem tudni, hogy a vasárnap őrizetbe vett Yassine A., Mohamed B. és Aboubaker O. nevű férfiaknak van-e közük a keddi merényletekhez. Úgy tudni, hogy vasárnap kilenc embert bevittek kihallgatásra, hatukat azonban elengedték.

A vasárnapi sajtótájékoztatón azt a videófelvételt is nyilvánosságra hozták, amin az a támadó látható, aki szintén egy pokolgépet tol maga előtt a Zaventem nemzetközi repülőtéren, de a merénylet előtt meggondolhatta magát és elmenekült.
Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt