Videón az elmenekült brüsszeli merénylő

Az eddig 31-ről 35-re nőtt a brüsszeli merényletekben elhunytak száma. Négy sérülten már nem tudtak segíteni az orvosok, írja az AP belga miniszteri bejelentésre hivatkozva. A sérültek száma 340. A hatóságok eddig huszonnyolc holttestet tudtak azonosítani, közöttük tizenhat belga és tizenkét külföldi állampolgár van.

A belga szövetségi ügyészség hétfőn bejelentette, hogy terrorszervezetben való részvétel miatt vádalt emelt három ember ellen. Egyelőre nem tudni, hogy a vasárnap őrizetbe vett Yassine A., Mohamed B. és Aboubaker O. nevű férfiaknak van-e közük a keddi merényletekhez. Úgy tudni, hogy vasárnap kilenc embert bevittek kihallgatásra, hatukat azonban elengedték.

A vasárnapi sajtótájékoztatón azt a videófelvételt is nyilvánosságra hozták, amin az a támadó látható, aki szintén egy pokolgépet tol maga előtt a Zaventem nemzetközi repülőtéren, de a merénylet előtt meggondolhatta magát és elmenekült.
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.