Kiengedték a brüsszeli terrortámadás egyetlen gyanúsítottját

Terrorizmus
2016 március 28., 14:57
comments 130

A rendőrség szabadon engedte Faycal Cheffou-t, a szabadúszó iszlamista újságírót, aki a korábbi feltételezések szerint a fehér ruhás férfi lehetett a brüsszeli reptér biztonsági kamerás felvételeiről.

A belga ügyészség szerint a folyamatban lévő nyomozás nem erősítette meg, hogy Cheffounak része lett volna a több mint harminc embert megölő merényletekben.

A másik két reptéri merénylő, El-Bakraoui és Najim Laachraoui felrobbantották magukat, a fehér ruhás férfi viszont valamiért meggondolta magát, és inkább elmenekült a helyszínről.

Miután a rendőrség bedobta Cheffou nevét, róla később kiderült, hogy egy szabadúszó újságíró, aki többek között azt kifogásolta videóriportjaiban, hogy a brüsszeli menekültszálláson a Ramadán vége előtt is szolgáltak fel ételt a menekülteknek. A rendőrság már korábban megfigyelte kinyilvánított iszlamista szimpátiái miatt, és mert dzsihádista toborzóként tartották számon.

Most viszont úgy tűnik, mégsem ő volt a harmadik merénylő.

(Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.