Kiengedték a brüsszeli terrortámadás egyetlen gyanúsítottját

2016 március 28., hétfő 14:57
130

A rendőrség szabadon engedte Faycal Cheffou-t, a szabadúszó iszlamista újságírót, aki a korábbi feltételezések szerint a fehér ruhás férfi lehetett a brüsszeli reptér biztonsági kamerás felvételeiről.

A belga ügyészség szerint a folyamatban lévő nyomozás nem erősítette meg, hogy Cheffounak része lett volna a több mint harminc embert megölő merényletekben.

A másik két reptéri merénylő, El-Bakraoui és Najim Laachraoui felrobbantották magukat, a fehér ruhás férfi viszont valamiért meggondolta magát, és inkább elmenekült a helyszínről.

Miután a rendőrség bedobta Cheffou nevét, róla később kiderült, hogy egy szabadúszó újságíró, aki többek között azt kifogásolta videóriportjaiban, hogy a brüsszeli menekültszálláson a Ramadán vége előtt is szolgáltak fel ételt a menekülteknek. A rendőrság már korábban megfigyelte kinyilvánított iszlamista szimpátiái miatt, és mert dzsihádista toborzóként tartották számon.

Most viszont úgy tűnik, mégsem ő volt a harmadik merénylő.

(Telegraph)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt