Több mint hetvenen haltak meg a keresztények elleni pakisztáni merényletben

külföld
2016 március 28., 15:08
comments 124

Egy népes parkban piknikeztek pakisztáni keresztények húsvét vasárnap alkalmából, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát. A merényletet a pakisztáni tálibok egyik frakciója, a Jamaat ul-Ahrar vállalta magára.

Az áldozatok még mindig számolják, jelenleg 72 áldozata van a merényletnek hivatalosan. A pakisztáni hatóságok szerint ugyan a terrorista célja a keresztények megölése lehetett, mégis jóval több iszlám vallású embert ölt meg (korábbi számok szerint a 14 keresztény áldozatra 44 iszlám jutott).

Pakisztánban egyébként több millió keresztény él, a kormány szerint 190 milliós lakosság 1,5 százaléka, a keresztények szerint viszont a számuk eléri az 5 százalékot. A legtöbben olyan családokból származnak, amelyek korábban hinduk voltak, ám mivel alacsony kasztból származtak, ezért a családjuk még a brit uralom idején megkeresztelkedett.

photo_camera AFP / ARIF ALI

(Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.