Eddig egy embert vettek őrizetbe a brüsszeli merényletek miatt, de most őt is elengedték

2016 március 29., kedd 2:23
14

A bíróság döntése alapján szabadon engedték Belgiumban a március 22-i terrortámadások eddigi egyetlen gyanúsítottját. A csak Faycal C-ként megnevezett férfi volt a rendőrség gyanúja szerint a reptéren rögzített biztonsági kamerás felvételeken szereplő rejtélyes harmadik férfi, de a bíróság szerint nem volt elég bizonyíték, ami alátámasztotta volna, hogy köze van a robbantásokhoz.

A zaventemi reptér biztonsági kamerájának felvétele a két robbantóról és egy harmadik, rejtélyes férfiról. Ez alapján a felvétel alapján fogták el Faycal C-t, akit most a bíróság szabadon engedett. AFP / BELGIAN FEDERAL POLICE Fotó: -

Maga az ügyészség is elismerte, hogy a bizonyítékaik nem támasztották alá Faycal C. bűnösségét. A férfit március 24-én fogták el, március 26-án vádolták meg azzal, hogy részt vett a terrortámadásokban. A belga sajtó értesülései szerint szabadon engedése ellenére a vádakat egyelőre nem ejtették ellene.

A belga közszolgálati televízió és a Le Soir napilap szerint a férfi valójában Faycal Cheffou, szabadúszó újságíró.

A terrortámadások után közölt biztonsági kamerás felvételeken három férfi látszott, mindhárman csomagokkal megrakott kocsikat tolnak. Kettejüket a terrortámadásabn magukkal is végző robbantóként azonosítottak, a harmadik férfi a rendőrség szerint elmenekült a helyszínről. Vele azonosították Faycal C-t, ezt nem érezte elég bizonyítéknak a belga bíróság.

A március 22-i terrortámadások halálos áldozatainak száma mindeközben hétfőn 35-re emelkedett. Hét halottat máig nem sikerült azonosítani, a 28 azonosított áldozat közül 12-en külföldiek - amerikaiak, sévdek, hollandok, németek, franciák, britek, olaszok és kínaiak. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt