Egymilliárdba kerül, 7,5 kilométer hosszú, és egy évet se bír ki. Mi az?

Egy évet se bírt ki a Hatvant Boldoggal összekötő, egymilliárd forintból épített, tavaly nyáron átadott kerékpárút, írja a Népszabadság. A Simicska-Orbán háború kitörése óta kedvezményezett helyzetbe került Duna Aszfalt munkáját dícsérő kerékpárút alatt több helyen is megsüllyedt a talaj, emiatt pedig az út hosszan megrepedt.

"Van, ahol több centi a szintkülönbség, ezt szurok kiöntésével nemhogy javítani, de elfedni se lehet" - mondta a károkról a hatvani Bíró József, aki Facebook-oldalán is dokumentálta a károkat, amiket a kivitelező a jelek szerint amúgy éppen szurok kiöntésével próbál elfedni. Kevés sikerrel:

Bíró az eset miatt rendőrségi feljelentést is tett, de azt azzal utasították vissza, hogy egyelőre nincs mit vizsgálni, mert garanciális javításokat végeznek az úton. Ami amúgy egy szaklapban, a Magyar Építők honlapján is téma lett. Az ott leírtak szerint az út a talaj süllyedése miatt repedt végig hosszában, ez pedig tervezési hibára utal.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.